Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GP Yvonne Reynders eert icoon en steunt vrouwenwielrennen

Op dinsdag 15 augustus, niet toevallig Moederdag, presenteert Café Welkom Veloclub, in samenwerking met de organisatie van de GP Rik Van Looy, de Grote Prijs Yvonne Reynders in en rond Noorderwijk.

De vele ontgoochelde gezichten en zelfs tranen nadat de eerste editie na een wolkbreuk werd afgeblazen, verraadden het al: de organisatoren van deze wedstrijd ter ere van dit wielermonument (zeven keer wereldkampioen, vier maal op de weg en drie maal op de baan)  zouden nog sterker uit de hoek komen dan ze op die verdoemde 15 augustus 2022 al deden.

En dat blijkt nu. Verwacht je aan een hoogdag voor het vrouwenwielrennen. De GP Yvonne Reynders, is samen met 4 andere Vlaamse UCI-koersen een onderdeel van de SKM Ladies Cycling Cup.

Alle wedstrijden zijn een eerbetoon aan het vrouwenwielrennen in het algemeen. Door meer koersen te organiseren, krijgen ook jonge vrouwen meer kansen om bij te leren en te groeien, waardoor ze zich in de toekomst misschien kunnen meten met de grote namen als Lotte Kopecky, Marianne Vos en Demi Vollering.

Marthe Truyen is hiervan het bewijs. Vorig jaar won zij de SKM Ladies Cycling Cup. En dit jaar werd zij 3de in Parijs-Roubaix en zelfs 1e in de Antwerp Port Epic Ladies. We hopen dat we met de Grote Prijs Yvonne Reynders en de SKM Ladies Cycling Cup een sport op de ladder mogen zijn voor veel toekomstige heldinnen van het wielrennen.

GPYR loopt grotendeels over grondgebied van Herentals, maar ook over dat van Westerlo en Olen.
De wedstrijd start en komt aan op de Ring, ter hoogte van Café Welkom. De deelnemers rijden 6 rondes van 21 km, in totaal 134 km. Kom ze steunen op deze hopelijk droge en stralende Moederdag.

Deel dit artikel